Opalescence tandblekningsprodukter finns endast hos tandvården.

Vanliga frågor

 • Hur fungerar Opalescence tandblekning?

  Tandblekning innebär att man avlägsnar fläckar och missfärgningar från emalj och dentin. Tandens yttre lager består av emalj och under emaljen finns dentin. Emaljen är tunn och typiskt mycket ljusare i färgen, medan dentinet är mörkare och utgör den största delen av tanden. Emalj kan missfärgas med tiden, helt enkelt på grund av ålder, men också genom yttre inverkan från exempelvis kaffe, te, tobak och andra matvaror eller drycker. När vi blir äldre tunnas också emaljen ut så att mer dentin lyser igenom och gör att hela tanden ser mörkare ut.


  Tandblekning tar bort dessa fläckar och missfärgningar på dina tänder och ger dig ett vitare, ljusare leende. De aktiva innehållsämnena i blekgelerna från Opalescence blekgeler tränger in i tänderna för att oxidera de missfärgande molekylerna djupt inne i tänderna, avlägsna missfärgningar och göra tänderna ljusare. Vår patenterade originalformel innehåller PF (kaliumnitrat och fluorid) för din bekvämlighet och är klibbig och viskös så att den blir kvar på plats. Denna unika egenskap gör att blekgelen inte läcker ut under behandlingen, den gör att både gel och sked sitter kvar på plats och fungerar effektivt under hela behandlingstiden.1-5


  Hitta en tandläkare nära dig som erbjuder Opalescence tandblekning
 • Varför borde jag bleka mina tänder?

  Folk bleker sina tänder av många olika anledningar. Du kan få tillbaka en del av ditt ungdomliga utseende med ett vitare, ljusare leende. Ska du gå på bröllop eller har du något annat viktigt på gång? Ett vitare leende kan lysa upp speciella tillfällen. En del bleker sina tänder inför en anställningsintervju för att få den där extra självkänslan som man får av att göra ett positivt första intryck.


  Enligt en färsk undersökning av American Academy of Cosmetic Dentistry (Amerikanska Akademin för kosmetisk tandvård) "tror nära hälften av de intervjuade (48 %) att ett leende är den egenskap man mest minns efter ett första möte med någon - mer än det första som en person säger (25 %)." Samma undersökning fann att "mer än en tredjedel av de tillfrågade ser människor med ett skamfilat leende som mindre attraktiva (37 %) och mindre självsäkra (25%) än de som har perfekta tänder." Leenden gör ett varaktigt intryck och ett ljust, vitt, vackert leende glöms inte bort. Folk verkar vara överens - inget slår ett vackert leende!6

 • Kan alla bleka sina tänder?

  Blekning av naturliga tänder är ett säkert och bekvämt sätt att få ett ljusare och fräschare utseende på tänderna. Resultaten och behandlingstiden kan variera beroende på missfärgningens typ och styrka, och hur vita tänder man vill ha. Kronor, broar, fyllningar och skalfasader blir inte ljusare. Personer med sjukdomar i tandköttet, sliten emalj, karies och exponerade rötter är inte alltid lämpade för tandblekning. Vi rekommenderar att du besöker din tandläkare för att tala om tandblekning så att du kan få hjälp att välja ut det professionella alternativ som bäst motsvarar dina behov.


  Hitta en tandläkare nära dig som erbjuder Opalescence tandblekning
 • Bör jag göra en tandblekning om jag är gravid, ammar eller IVF-behandlas?

  Precis som med andra dentala eller medicinska behandlingar har folk undrat om tandblekning under graviditet, amning eller IVF-behandling är säker.


  Eftersom inga studier har utförts avseende säkerheten vid tandblekning under graviditet föreslår ADA (amerikanska tandläkarförbundet) fritt översatt ”att tandvården kan överväga att rekommendera att man avstår från tandblekning under graviditet."7 De flesta tandläkare och -hygienister följer det förslaget, vilket gör det till standard genom hela tandvården, och rekommenderar patienterna att inte bleka tänderna under graviditet eller fertilitetsbehandlingar.

  Vi tycker detsamma och rekommenderar att gravida eller ammande kvinnor, kvinnor som går igenom fertilitetsbehandling eller patienter med allvarliga hälsoproblem, inte använder tandblekningsprodukter.

 • Vilka alternativ finns för att bleka mina tänder?

  Opalescence tandblekning är särskilt sammansatt och finns tillgängligt i många olika koncentrationer, appliceringssätt och smaker. Det innebär att du kan utföra tandblekningen på ett sätt som bäst passar din livsstil. Oavsett om du vill bleka dina tänder med en individuell skena, en förfylld engångsskena eller med klinikbehandlad tandblekning, så har Opalescence ett professionellt alternativ för dig.


  Ta reda på vilken av Opalescence blekningsprodukter som är rätt för dig
 • Gör tandblekning tänderna känsligare?

  Tandsensibilitet är en relativt vanlig biverkning i samband med blekning. Din tand tar ingen skada av tandblekning och obehaget är inte tecken på skada på tanden. Om tandsensibilitet uppträder är det oftast tillfälligt och går över när du har avslutat blekningsförfarandet. Om du skulle uppleva tandsensibilitet finns det alltid sätt att behandla det på med desensibiliserande tandkrämer och geler som Opalescence Whitening tandkräm Sensitivity Relief eller UltraEZ desensibiliserande gel. Tala med din tandläkare för att hitta den behandling som bäst passar dina behov.


  Läs mer om hur man kan behandla tandsensibilitet
 • Fungerar tandblekning med ljus?

  Många andra blekningsbehandlingar som utförs på tandvårdskliniker använder en LED-lampa eller en laser under blekningsförfarandet. Du har antagligen sett reklam för sådana tandblekningssätt. Eller har du kanske stött på andra ställen utanför tandvården där man använder ljus för att bleka tänder. Har det ljuset eller laserlampan någon verklig effekt?


  _

  Aktuell forskning visar att endast väteperoxid (det blekande ämnet som används i Opalescence Boost klinikbehandlad tandblekning och Opalescence Go blekning med förfylld skena) eller karbamidperoxid (det blekande ämnet som används i Opalescence PF blekning med individuell skena) är effektiva för att bleka tänder. Ljusaktivering tillför inga ytterligare fördelar.8 Viss forskning visar faktiskt att användning av härdljus vid blekning kan vara skadligt för läppar och tandkött.9

 • Är tandblekningsprodukter med aktivt kol effektiva?

  Inga bevis finns för att tandborstning med aktivt kol skulle vara bättre, säkrare eller mer effektivt än standard blekningstandkräm. Kol lämnar fula rester rester efter sig, sätter sig gärna i tandköttskanten och är svårt att ta bort för tandhygienisten. Trots att kolet är tillräckligt abrasivt för att ta bort en del ytliga fläckar så riskerar du samtidigt att emaljen slits för mycket. Sådana skador kan inte repareras. Dessutom är det omöjligt för kol att faktiskt ändra färgen på dina tänder. Den enda substans som har bevisats kunna göra emaljen ljusare är aktivt syre, som det som frigörs av peroxiden i Opalescence tandblekning.

  Om du letar efter en tandkräm för blekning rekommenderar vi Opalescence Whitening tandkräm som lyckas bleka genom att ta bort fläckar på ytan och som är tillräckligt varsam för att kunna användas dagligen utan att skada din emalj.

 • Kan jag bleka mina tänder efter en rotkanalsbehandling?

  Beroende på det individuella fallet kan det lyckas. Tala med din tandläkare för att höra mer om hur man gör för att bleka en icke-vital tand.


 • Kan jag bleka en krona eller en fyllning?

  Nej, bara naturlig tandsubstans kan blekas, inga av dina kronor eller fyllningar kommer att reagera på blekningsprodukter. Om du har en krona eller en fyllning som är väldigt synlig kanske du skulle tala med din tandläkare om olika möjligheter att förbättra ditt leende.

 • Hur snabbt kan jag bleka mina tänder?

  Alla reagerar olika på blekningsbehandlingar och alla tänder bleks i olika grad. Vissa fläckar är lättare att behandla än andra. Tänder som är gula eller bruna är lättare att bleka än tänder som är gråaktiga. Hos yngre patienter går blekningen oftast snabbare än hos äldre, men alla patienter är olika.


  När du bleker dina tänder, tänk då på att ditt leende ser mest naturligt ut när tändernas färg matchar dina ögonvitor. En del vill ha ett Hollywood-leende, men det är ingen naturlig tandfärg och få människor kan faktiskt uppnå en så vit färg. Jämför styrka och användningstid för våra olika Opalescence blekningsprodukter och tala med din tandläkare för att bestämma det rätta valet för dig.


  Ta reda på vilken av Opalescence blekningsprodukter som är rätt för dig
 • Hur kan jag bleka mina tänder på natten?

  Opalescence tandblekning ger dig flexibla alternativ för att bleka dina tänder när och var du vill. Med Opalescence PF 10 % blekskenor kan du bleka på natten genom att använda dina individuella skenor när du sover. Eftersom den tid som behövs för att uppnå den nyans du önskar beror på ditt specifika fall kan det hända att du behöver använda Opalescence PF 10 % tandblekning flera nätter i rad. Tala med din tandläkare för att bestämma om detta är det rätta valet för dig.


  Läs mer om Opalescence PF tandblekning
 • Hur mycket kostar tandblekning?

  Kostnaden för tandblekning kan variera stort beroende på vad du använder och var du köper det. Medan icke receptbelagda blekningsprodukter är billigast kan det hända att de inte är de mest effektiva eftersom de inte är anpassade till dina specifika behov och de kan öka risken för att få sensibla tänder. Andra blekningsprodukter från tandläkare kan vara dyrare eftersom kostsamma blekningslampor eller laser används i proceduren, men i regel ger inte dessa tillbehör några ytterligare fördelar. Opalescence tandblekning ger fördelarna med en blekningsbehandling som ordinerats av en tandläkare utan kostsamma tricks, så det är den mest prisvärda. Tala med din tandläkare om specifika kostnader och för att bestämma vilken tandblekning som är det bästa valet för dig.

 • Hur lång tid varar resultatet efter en tandblekning?

  Tandblekningsresultat är normalt mycket stabila och ger dig ett fantastiskt leende långt efter att behandlingen avslutats. Det finns emellertid några faktorer som kan göra att tänderna förlorar sin lyster. Arvsanlag, kost, ålder, några läkemedel (som tetracyklin) och vissa vanor (som rökning) kan påverka hur länge resultatet håller. Som tur är finns det snabba och enkla uppfräschande behandlingar för att hjälpa dig få tillbaka den ljusare nyansen igen.

 • Hur kan jag köpa Opalescence tandblekning?

  Opalescence tandblekning finns hos tandvårdspersonal. Detta garanterar att du får säker och äkta Opalescence tandblekning som inte manipulerats. Efter en rutinundersökning för att kontrollera att du är en god kandidat för tandblekning kommer din tandläkare att ge dig den Opalescence blekningsprodukt som passar för dina behov. För andra länder, lägg även till


 • 1. Basting RT, Rodrigues AL Jr, Serra MC. The effects of seven carbamide peroxide bleaching agents on enamel microhardness over time. J Am Dent Assoc. 2003;134(10):1335-42.
 • 2. Al-Qunaian TA. The effect of whitening agents on caries susceptibility of human enamel. Oper Dent. 2005;30(2):265-70.
 • 3. Clark LM, Barghi N, Summitt JB, Amaechi BT. Influence of fluoridated carbamide peroxide bleaching gel on enamel demineralization. J Dent Res 85(Spec Iss A): 0497, 2006 (www.dentalresearch.org).
 • 4. Amaechi BT, Clark LM, Barghi N, Summitt JB. Enamel fluoride uptake from fluoridated carbamide peroxide bleaching gel. J Dent Res 85(Spec Iss A): 0498, 2006 (www.dentalresearch.org).
 • 5. Browning WD, Myers M, Downey M, Pohjola RM, Brackett WW. Report on low sensitivity whiteners. J Dent Res 85(Spec Iss A): 1650, 2006 (www.dentalresearch.org).
 • 6. Best Face Forward: Making Great First Impressions in a Digital Age. Retrieved from aacd.com October 1, 2019.
 • 7. Tooth whitening/Bleaching: Treatment Considerations for Dentists and Their Patients. ADA Council on Scientific Affairs. September 2009 (revised November 2010).
 • 8. Does light activation enhance teeth whitening? May 28, 2010. Retrieved from drbicuspid.com August 14, 2013.
 • 9. Bruzell EM, Johnsen B, Aalerud TN, Dahl JE & Christensen T (March 2009) In vitro efficacy and risk for adverse effects of light-assisted tooth bleaching Photochemical & Biological Sciences 8(3) 377-85.
 • 10. Da Silva Machado J, et al. The influence of time interval between bleaching and enamel bonding. J Esthet Restor Dent. 2007;19(2):111-8; discussion 119.
 • 11. Spyrides GM, et al. Effect of whitening agents on dentin bonding. J Esthet Dent. 2000;12(5):264-70.
 • 12. Unlu N, Cobankara FK, Ozer F. Effect of elapsed time following bleaching on the shear bond strength of composite resin to enamel. J Biomed Mater Res B Appl Biomater. 2008 Feb;84(2):363-8.